Pica iš automato per 3 minutes – italų inovacija Lietuvoje

Lietuvos naujienos/Naujienos

Kepimo automatas itališką picą pagamina ir iškepa greičiau nei per tris minutes. Toks picomatas gali būti išsipildžiusi aptarnavimo verslo svajonė atsisakant rankų darbo ir samdomų darbuotojų. Žinoma, jeigu tikrai klientai nori tradicinio, populiaraus, delikatesinio Italijos maisto – iš automato.

Parodoje „Italian food for Baltics“ Vilniuje Italijos ir Lietuvos prekybos rūmai pirmą kartą Baltijos valstybėse pristatė italų dizainerių ir inžinierių sukurtą picų kepimo automatą. „Italija garsėja ne tik tradiciniais maisto produktais ir delikatesais, bet ir aktyviai kuria inovacijas. Picomatas – tai įrenginys, kuris iš tradicinių itališkų produktų iškepa aukštos kokybės picą, todėl gali tapti sprendimu, kai nėra galimybių įrengti restorano ir pastatyti tradicinę picų kepimo krosnį“, – Baltijos valstybių žurnalistams pasakojo Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų atstovas Ugo Meucci. Įrenginiui veikti užtenka kokybiško interneto ir elektros energijos. Picomatas gali pasiūlyti keturių populiariausių skonių picas. Reikia tik interneto ir elektros Naujasis picos kepimo automatas kol kas siūlo rinktis iš keturių picų rūšių, o atsiskaityti galima grynaisiais, kortele arba išmaniuoju telefonu. Šį 3–4 kvadratinius metrus užimantį įrenginį galima naudoti masinio susibūrimo erdvėse, pavyzdžiui festivaliuose, mugėse, gatvėse, prekybos ir verslo centruose, studentų miesteliuose, degalinėse – bet kur, kur yra kokybiškas interneto ryšys ir elektros energijos šaltinis. Įrenginys veikia visą parą, todėl šviežiai iškeptos picos bus galima paragauti net ir vėlyvą naktį ar anksti ryte. Įprasto dydžio – 27 cm skersmens – plono pado paskrudinta pica savo išvaizda ir skoniu nesiskiria nuo tradicinių itališkų picų. Šiuo metu į Lietuvą atvežtas picomatas gali pasiūlyti keturių populiariausių skonių picas, bet prireikus asortimentą bus galima keisti arba papildyti iki 7–8 rūšių, Vilniuje veiksiantis įrenginys pirmiausia pasiūlys picas su kumpiu, šonine, saliami dešra, daržovėmis ir keturiais sūriais. Pagal poreikius ingredientai gali būti keičiami. Pavyzdžiui, islamiškos kultūros šalyse visi ingredientai atitinka Halal mitybą.

„Vieno produktų įkrovimo pakanka 100 picų iškepti, o ingredientų likučiai stebimi nuotoliniu būdu, todėl galima iš anksto suplanuoti, kada picomatą reikės papildyti ar kitaip prižiūrėti“, – pristatydamas naują įrenginį aiškino picomato išradėjas Claudio Torghele. Įrenginys veikia visą parą, todėl šviežiai iškeptos picos bus galima paragauti net ir vėlyvą naktį ar anksti ryte. Įprasto dydžio – 27 cm skersmens – plono pado paskrudinta pica savo išvaizda ir skoniu nesiskiria nuo tradicinių itališkų picų. Nuo restoranų iki picomato U. Meucci pasakojo, kad picos yra laikomos vienu populiariausių pasaulyje patiekalu, kuriuo galima pasistiprinti skaniai ir greitai. „Picomatas – tai dar vienas inovatyvus žingsnis link greitesnio klientų aptarnavimo. Prieš kelis dešimtmečius, norėdami paskanauti picos, turėjote būtinai vykti į specializuotą restoraną. Vėliau, išpopuliarėjus pristatymo paslaugoms, picos vis dažniau užsakomos tiesiai į biurus ar namus, o Picomatas – tai naujos kartos paslauga, kurios dėka žmonės mėgstamą maistą gauna čia ir dabar. Įmonėse įrengti picomatą patogu ir todėl, kad jo naudojimas sumažina poreikį rankų darbui, padeda taupyti darbuotojų laiką“, – teigė prekybos rūmų atstovas. Itališko maisto tiekėjai savo produkciją Lietuvoje pristatė jau septintą kartą. Kasmet, atsižvelgiant į Lietuvos ir kaimyninių šalių gyventojų skonį, italai atveža vis įvairesnių produktų. Šį kartą parodoje dalyvavo daugiau kaip 20 Italijos įmonių, pristačiusių aukštos kokybės mėsos ir žuvies produktus, sūrius, daržoves, vaisius, kavą, alyvuogių aliejų, vynus ir delikatesus. Norą susipažinti su šių įmonių produkcija išreiškė daugiau kaip 60 viešojo maitinimo ir prekybos įmonių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Danijos, Norvegijos, Baltarusijos ir Rusijos.

Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus publikuojamas viešai.

*